Carlo Boszhard is van mening dat de TV Kantine zich niet mag inhouden met grappen, omdat het programma anders te braaf wordt.

"Het zou verkeerd zijn als we ons gaan inhouden omdat die ene bekende Nederlander een grap wellicht niet leuk zou vinden", vertelt de 47-jarige presentator in gesprek met NU.nl.

Boszhard vindt het zeer belangrijk dat de bekendheid er goed mee om kan gaan. Hij noemt mediamagnaat John de Mol een goed voorbeeld. "Hij is altijd erg meewerkend geweest. We plagen hem weleens, maar doen dat wel met een bepaald soort respect. John is immers zeer belangrijk geweest voor onze televisieindustrie."

De presentator en zijn collega Irene Moors krijgen af en toe reacties van de mensen die in de TV Kantine gepersifleerd worden. "Ze herkennen vooral de emoties niet die wij uitbeelden, maar daar heb ik een klein beetje maling aan."

"We reageren er ook helemaal niet op", vult Moors (49) aan. "Ik moet wel toegeven dat ik soms bij het lezen van scripts denk: moet ik dat wel doen? Gaat het niet te ver? Maar dan stimuleert Carlo mij om het wel te doen. Als een grap echt niet kan, zien we dat wel in de montage."

Video: Carlo en Irene over het nieuwe seizoen TV Kantine

Carlo Boszhard vindt dat TV Kantine zich niet mag inhouden
Carlo Boszhard vindt dat TV Kantine zich niet mag inhouden

Achtste seizoen

Boszhard en Moors keren zaterdag 29 oktober om 20.00 uur terug bij RTL4 met De TV Kantine, waarin verschillende bekende Nederlanders worden gepersifleerd. Het is inmiddels het achtste seizoen.

De presentator had aanvankelijk twijfels over een mogelijk nieuw seizoen. "Toen ik klaar was met het zevende seizoen, dacht ik even: ik weet niet of dit de laatste zou zijn", herinnert Boszhard zich. "De opnames waren best zwaar. Gelukkig hebben we een jaartje gewacht en onze energie opgeladen, waardoor we weer zin kregen in het achtste seizoen."

"We zijn niet uit elkaar geweest", zegt Moors over haar overstap naar de andere commerciële zender. "Het was maar een jaartje. Daarnaast hebben we altijd contact met elkaar gehad."

Vriendschap

De vriendschap tussen Boszhard en Moors is sinds de overstap naar SBS6 "absoluut niet" bekoeld. "We hebben tijdens de opnames amper botsingen met elkaar. Wel gezonde discussies over hoe een typetje zou moeten worden neergezet. Dat is soms even zoeken en uitproberen. We gaan door tot het bittere einde, ook al is dat pas om 3.00 uur."

"Dat gebeurt wel regelmatig", reageert de presentator. "We hebben weleens tot 8.30 uur in de studio gezeten."