Carlo Boszhard gaat het onderwerp Zwarte Piet niet vermijden in de TV Kantine. RTL4 maakte maandag bekend te zullen stoppen met de traditionele Zwarte Piet en daar heeft de presentator begrip voor. 

De zender kiest ervoor om alleen nog maar een zogeheten schoorsteenpiet met roetvegen te laten zien. 

"In de tweede aflevering zit een knipoog naar de discussie, maar het is niet zo dat de TV Kantine een duidelijke mening wil geven", vertelt Boszhard in gesprek met NU.nl. In het programma, dat zaterdag aan het achtste seizoen begint, worden verschillende bekende Nederlanders gepersifleerd.

In het verleden hebben de 47-jarige Boszhard en zijn collega Irene Moors voor Telekids meerdere Sinterklaasafleveringen gemaakt. "We zijn altijd voor een leuk Sinterklaasfeest geweest en hebben het altijd leuk gevonden. Ik hoop dat we het in de toekomst weer over het feest zelf kunnen hebben en niet meer over de kleur van de Pieten."

Volgens de presentator van Carlo's TV Café wordt er in de discussie rond Zwarte Piet een ding over het hoofd gezien. "Zwarte Piet werd altijd gespeeld door de ome Jan en die was voor de kinderen onherkenbaar. Ik ben benieuwd hoe dat nu opgelost moet worden."

Oplossing

"Dat is altijd op te lossen", reageert Moors (49). "Zolang het maar geloofwaardig blijft vind ik het helemaal prima. Ik hoop echter dat er geen stroopwafel-Piet is, want dat was alleen commercieel interessant voor Gouda."

Boszhard is in ieder geval blij dat zijn werkgever een duidelijk standpunt inneemt. "Het is goed dat men niet afwacht. Of zoals de politiek zegt: het moet vanzelf opgelost worden. Dat vind ik helemaal niks."