De finale van het vierde seizoen van Heel Holland bakt had zondagavond 2,8 miljoen kijkers. Dat is evenveel als de finale van vorig jaar, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Zondagavond was te zien hoe Annemarie de titel 'beste thuisbakker van Nederland' kreeg.

Heel Holland bakt was het best bekeken programma van de avond. Alleen Studio Sport Eredivisie had ook 2,8 miljoen kijkers. 2,6 miljoen mensen keken naar het NOS Journaal. Vorig jaar zagen bijna drie miljoen mensen (2.844.000) de finaleaflevering.

Jurylid Janny van der Heijden vond de finale van Heel Holland bakt de spannendste eindstrijd tot nu toe. "De drie finalisten lagen zo dicht bij elkaar, het hing absoluut af van het spektakelstuk wie zou winnen", zegt ze tegen het AD.

Het vierde seizoen van Heel Holland bakt, dit keer voor het eerst met André van Duin als presentator, is tot nu toe het best bekeken seizoen van het bakprogramma. De vierde aflevering eind september trok bijna 3 miljoen kijkers, goed voor een record.