Show XL verdwijnt per direct van de buis. Het zondagmiddagprogramma van Lucille Werner en Fred van Leer trok niet genoeg kijkers. Wat SBS6 komende zondag uit gaat zenden, wordt later bekendgemaakt.

"Wegens tegenvallende kijkcijfers en het feit dat we niet verwachten dat daar verbetering in komt in deze moeilijke markt, wordt Show XL niet meer uitgezonden", laat een woordvoerder van SBS weten.

In een reactie aan RTL Boulevard zegt Fred van Leer erg teleurgesteld te zijn in het besluit. "Natuurlijk is het vervelend. Je begint aan programma en wil dat tot een succes brengen".

Ondanks dat de 40-jarige presentator het nieuws "heel vervelend en heel verdrietig" vindt, heeft hij wel begrip voor het besluit van de zender. "Het is nou eenmaal een moeilijke tijd", aldus Van Leer. "Even schrikken en weer doorgaan."

Kijkcijfers

Afgelopen zondag stemden 215.000 mensen af op de derde aflevering van Show XL, waarin dieper in het entertainmentnieuws werd gedoken. Het programma kreeg afgelopen zondag voor het eerst concurrentie van Carlo's TV Café, dat trok 377.000 kijkers op RTL 4. 

De tweede aflevering werd bekeken door 302.000 kijkers. Naar de eerste aflevering, waarin Patricia Paay meer vertelde over haar nieuwe relatie, keken 316.000 mensen.

Optimistisch

Werner, die in april overstapte naar SBS6, was dinsdag nog optimistisch over het programma. "Ik heb het idee dat we nu echt de vorm hebben gevonden", zei ze in de ochtendshow van 100% NL. "Ik denk dat we dit moeten volhouden en dat we tijd nodig hebben met zo’n programma, dat moge duidelijk zijn."