Billy Bush verlaat Today Show vanwege obsceen gesprek met Trump

Presentator Billy Bush verlaat het Amerikaanse televisieprogramma The Today Show vanwege zijn rol in de video uit 2005 die uitlekte waarin Donald Trump zich vulgair uitliet over vrouwen, meldt NBC dinsdag.

De 45-jarige Bush werd vorige week voor onbepaalde tijd geschorst door het televisiestation en Amerikaanse media speculeerden al over zijn vertrek.

Bush bood direct nadat de video naar buiten kwam zijn excuses aan. "Ik schaam me kapot voor dit gesprek en niets praat goed dat ik er in mee ging. Ik was jonger, minder volwassen dan nu en heb heel dom gehandeld", liet de presentator in een verklaring weten."

In een nieuwe verklaring van voegt hij maandag toe: "Ik ben zeer dankbaar voor de gesprekken die ik met mijn dochters heb gehad en voor alle steun van familie, vrienden en collega's. Ik kijk uit naar wat er gaat volgen."

Volgens The Hollywood Reporter is een schikking getroffen, maar is niet bekend hoeveel geld Bush meekrijgt.

Bekijk de video met Trump en Bush:

Televisieprogramma

Trump deed in 2005 mee aan een televisieprogramma dat Bush presenteerde. Trump speelde een gastrol in de soapserie Days of Our Lives en daarvoor werd opgenomen hoe hij uit een touringcar zou stappen met Bush.

De microfoons van Trump en Bush stonden echter al aan voordat de deur van de bus openging. Te horen is hoe Trump zich vulgair uitlaat over vrouwen maar ook hoe Bush meelacht.

Heet

In een deel van het fragment zien Trump en Bush actrice Arianne Zucker staan. Zij moet de twee begeleiden naar de set van de serie.

"Jouw meisje is erg heet", zegt Bush tegen Trump. "Wauw", reageert hij. "Ik pak maar even een Tic Tac voor het geval ik haar ga zoenen", zegt Trump.

Lees meer over:
Tip de redactie