Nick Schilder lijkt zich geen zorgen te maken over de kijkcijfers van zijn programma's bij SBS6. Onder andere The Next Boy/Girlband scoort nog niet zo goed, maar volgens de zanger is de commerciële zender over het algemeen "redelijk tevreden".

De halve finale van het programma werd een week geleden door 360.000 mensen bekeken. "Het kijkcijfer was, doordat het Nederlands elftal voetbalde, niet goed", vertelt Schilder in gesprek met de Telegraaf.

De 32-jarige zanger van Nick & Simon probeert de lage kijkcijfers te nuanceren. "Over het algemeen scoort The Next Boy/Girlband onder jongeren, een groep waar de meeste zenders veel problemen mee hebben, heel goed. Op sociale media is het aantal berichten over de show zelfs vergelijkbaar met The Voice of Holland."

"Er zijn positieve tekenen, al zal ik het zeker geen hit te noemen want er was op meer gehoopt. Tegelijk: bedenk wel dat SBS heel lang op vrijdag de strijd niet eens is aangegaan. En dit staat wel."

Bovengemiddeld

Schilder en zijn collega Simon Keizer zitten sinds begin dit jaar bij de commerciële zender. Volgens de zanger presteert het duo 'bovengemiddeld'. "Het is een zender waarbij lang niet alles lukt. Ons programma Zullen we een spelletje doen? bleef zelfs overeind tegenover Dance Dance Dance."

"Niet dat we boven het miljoen hebben gescoord, maar wel beters dan wat anders op deze tijdstippen stond geprogrammeerd. Daar zijn we trots op."