2,4 miljoen mensen kijken naar uitreiking Gouden Televizier-Ring

Ruim 2,4 miljoen mensen hebben Floortje Dessing met haar programma Floortje naar het einde van de wereld de Gouden Televizier-Ring zien winnen.

Daarnaast keken er 1,3 miljoen mensen naar de eerste uitzending van Floortje terug naar Syrië, meldt Stichting Kijkonderzoek vrijdag.

Het programma Floortje naar het einde van de wereld versloeg Penoza en Geer & Goor zoeken een hobby. "Dit programma wordt gemaakt met een heel klein team waarmee we bewijzen dat je iets heel moois kan maken met heel weinig mensen", zei Dessing donderdagavond, die zegt dat ze blij is dat ze met het programma iedereen een kijkje kan bieden in het leven van mensen van over de hele wereld.

Humberto Tan won donderdagavond zijn tweede Televizier-Ster in drie jaar. Ook Chantal Janzen won opnieuw de prijs. Tan won de Zilveren Televizier-Ster in 2014 ook al eens. Janzen won de prijs in 2015 nog en in 2014 ook al.

Aanstormend Talent

Pip Pellens kreeg de prijs voor het Aanstormend Talent en won daarmee van Spuiten en Slikken-presentatrice Gwen van Poorten en cabaretier Philippe Geubels. De Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma werd gewonnen door Paul de Leeuw met Pauls Puber Kookshow.

Voor het eerst in de geschiedenis van het gala zijn er ook prijzen uitgereikt aan de beste acteurs en actrices uit televisieseries. In de mannelijke categorie won Thom Hoffman (Dokter Tinus), in de vrouwelijke categorie ontving Angela Schijf (Flikken Maastricht) de prijs.

Tip de redactie