Richard Groenendijk baalt van stoppen Jopie Parlevliet door RTL

Richard Groenendijk baalt ervan dat RTL zijn Jopie Parlevliet Show van de buis haalt. Het alter ego van de cabaretier keert niet terug omdat het programma 'niet in het profiel van de tv-zender past', meldt AD.

"Kon RTL maar zien hoe populair Jopie Parlevliet is", verzucht Groenendijk in de krant.

"Of het nou op de Coolsingel of in de Kalverstraat is: mensen klampen me voortdurend aan." Aan de kijkcijfers ligt het volgens de cabaretier niet. "De laatste uitzending van dit seizoen, waarin Wendy van Dijk te gast was, trok 1,2 miljoen kijkers. Volgens RTL 4 zijn de kijkers die op mijn show afstemden toch wat te oud."

Hoewel Jopie Parlevliet niet terugkeert op de buis, neemt Groenendijk geen afscheid van de pittige Rotterdamse. "Ze is misschien wel mijn vrouwelijke versie: tikje vilein, maar het altijd fijn willen hebben met elkaar. Net als ik is ze van de oude stempel. Normen en waarden, maar ook een grote smoel."

Theatershow

Jopie Parlevliet duikt geregeld op in de nieuwe theatershow van Groenendijk, Middenin de winternacht. Daarin brengt hij een ode aan de artiesten die hem hebben beïnvloed. "Jopie zingt haar versie van Blame It On The Boogie van The Jacksons. 't Leg niet aan de accu, ’t leg niet aan de V-snaar, ’t leg niet aan de versnelling, nou, dan leg ’t aan de bougies’. Dat werk."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie