Floortje naar het einde van de wereld wint Gouden Televizier-Ring

Floortje naar het einde van de wereld heeft donderdag tijdens de 51e editie van het Televizier-gala de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Het programma versloeg daarmee Penoza en Geer & Goor zoeken een hobby.

"Dit programma wordt gemaakt met een heel klein team waarmee we bewijzen dat je iets heel moois kan maken met heel weinig mensen", aldus Floortje Dessing, die zegt dat ze blij is dat ze met het programma iedereen een kijkje kan bieden in het leven van mensen van over de hele wereld.

In haar bedankspeech noemde de presentatrice ook nog journalist Jeroen Oerlemans, die begin oktober werd gedood door IS-strijders in Libië. "Die met gevaar voor eigen leven een beeld heeft gegeven van hoe het er aan de andere kant van de wereld aan toe gaat."

Tan en Janzen

Humberto Tan won donderdagavond zijn tweede Televizier-Ster in drie jaar. Ook Chantal Janzen won opnieuw de prijs. Tan won de Zilveren Televizier-Ster in 2014 ook al eens. Janzen won de prijs in 2015 nog en in 2014 ook al.

Tan kreeg de prijs dit jaar uit handen van Churandy Martina. Bij het in ontvangst nemen van de televisieprijs dankte hij dit keer het productieteam van zijn talkshow op RTL4, evenals zijn vrouw en drie kinderen.

Janzen versloeg Floortje Dessing en Geraldine Kemper in de categorie Zilveren Televizier-Ster Vrouw. "Je moet er van genieten zolang je kan, want straks heb je niet meer Chantal blijft slapen, maar Pip blijft pitten", grapte de presentatrice.

Pip Pellens kreeg de prijs voor het Aanstormend Talent en won daarmee van Spuiten en Slikken-presentatrice Gwen van Poorten en cabaretier Philippe Geubels. Op het podium bedankte ze haar hele familie. "Dankjewel voor het stemmen! Ik heb allemaal hele leuke lieve mensen om me heen die me heel erg steunen. Dankjewel papa en mama."

Gouden stuiver

Jaarlijks worden kinderprogramma's bekroond met de Gouden Stuiver. Puberruil Zapp, Pauls Puber Kookshow en Brugklas maakten kans op de prijs. Vlogger Enzo Knol mocht de prijs uitreiken.

Paul de Leeuw won met zijn talkshow, maar was niet aanwezig bij de uitreiking. Janny van der Heijden ontving de prijs in zijn plaats, de presentator bedankte in een van te voren opgenomen video. De Leeuw stond tijdens de uitreiking in het theater met zijn show.

Acteren

Voor het eerst in de geschiedenis van het gala zijn er ook prijzen uitgereikt aan de beste acteurs en actrices uit televisieseries. In de mannelijke categorie waren Victor Reinier, Achmed Akkabi en Thom Hoffman genomineerd. In de vrouwelijke categorie Isa Hoes, Monic Hendrickx en Angela Schijf.

Famke Janssen reikte de prijs aan Thom Hoffman uit. De acteur, bekend van onder andere zijn rol in Dokter Tinus sprak in zijn bedankspeech waardering uit voor de crew en cast van de serie en riep iedereen op vooral te blijven kijken naar de SBS-serie.

Angela Schijf kreeg de prijs uit handen van politie-woordvoerder Ellie Lust. De actrice won voor haar rol in Flikken Maastricht. "Flikken Maastricht heeft een enorm grote fanbase en ik realiseer me hoe ontzettend bijzonder dat is."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie