Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
SBS6

SBS weerspreekt bericht AD over grote ontslagronde

SBS spreekt het verhaal waarmee het AD donderdag opent fel tegen. De krant kopt dat een kwart van het SBS-personeel zal worden ontslagen. Een woordvoerder van dat bedrijf laat aan NU.nl weten dat het om tien ontslagen gaat.
Door NU.nl

"Een roddelblad zou er in elk geval nog aanhalingstekens omheen hebben gezet. Dit is schandalige roddeljournalistiek die onnodig leidt tot grote onzekerheid voor veel medewerkers", aldus Jaap Paulsen, hoofd communicatie van SBS.

AD schrijft donderdag dat SBS (SBS Broadcasting, SBS Productions en Veronica Uitgeverij) vorig jaar nog ongeveer 500 werknemers telde, maar dat daar nu nog zo'n 440 van over zijn.

"Voor het eind van het jaar verdwijnen er volgens bronnen nog eens tientallen banen en er zouden plannen zijn ook in 2017 een ontslagronde door te voeren", aldus het AD.

De krant vroeg SBS om een reactie op de geruchten en verwerkte deze in het stuk, maar plaatste het artikel wel met de kop over de ontslagen. SBS stelde in de krant al dat het "bij lange na niet om de door anonieme ingewijde genoemde aantallen" gaat.

Nieuwe werkwijze

"SBS is een gezond en toekomstbestendig bedrijf doordat we reageren op de ontwikkelingen om ons heen", duidt Paulsen tegenover NU.nl. "Soms vragen die om een nieuwe werkwijze of efficiëntere processen, daar blijven wij naar kijken net als vele andere bedrijven doen."

Wel hebben tien medewerkers woensdag te horen gekregen dat ze ontslagen worden. Het besluit van SBS om dit pas later te melden, ligt volgens de woordvoerder aan het feit dat die mensen toen nog niet ingelicht waren.

SBS maakte eerder dit jaar het vertrek van marketing directeur Nina Nomden en digitaal directeur David Vink bekend. In een laat SBS weten dat dit losstaat van de zaken beschreven door AD.


Lees meer over:
SBS

Aanbevolen artikelen