Say Yes to the Dress-stylist ziet Nederlandse vrouwen worstelen met gewicht

Say Yes to the Dress-presentator Randy Fenoli heeft tijdens de opnames van de Nederlandse versie van het programma gemerkt dat Nederlandse vrouwen veel minder trots zijn op hun ronde vormen.

"Bij ons (in de Verenigde Staten, red.) heeft bijna iedereen overgewicht en de dames die ik in de show krijg, hebben hun ronde vormen veel meer geaccepteerd", vertelt de 46-jarige stylist aan Grazia.

Fenoli noemt een voorbeeld. "Ik kreeg een Nederlandse dame voor me die enorm worstelde met haar gewicht. Het was zelfs zo erg dat het de lol van het vinden van een bruidsjurk dreigde weg te nemen. Voor mij was dat een shock, want ik geloof dat iedere bruid prachtig kan zijn, ongeacht haar gewicht."

Smaak

Wel is de presentator positief verrast over de smaak van de Nederlandse vrouw. "In Amerika krijg ik veel te veel vrouwen die zeggen dat ze eruit willen zien als de Kardashians. Dan denk ik: Maak je een grapje?"

"Ze denken: hoe grootser, hoe beter. Sowieso vraag ik me af of je wel echt drie bruidsjurken wil hebben. Het is je bruiloft, geen modeshow! Een trouwerij moet niet gaan om de meest sexy jurk, maar om de jurk die de meeste schoonheid naar voren haalt. De vrouw is het schilderij en de jurk de omlijsting."

In Say Yes to the Dress worden aanstaande bruiden geholpen bij hun zoektocht naar de perfecte trouwjurk. Het eerste seizoen zal bestaan uit acht afleveringen. De eerste uitzending is op 25 oktober om 20:00 uur te zien bij TLC.

Tip de redactie