Frank Evenblij gedijt het beste als mensen om hem moeten lachen

In de nieuwe show Celebrity Stand-Up van Comedy Central proberen twaalf bekende Nederlanders en Vlamingen stand-upcomedy uit. Presentator Frank Evenblij zal hierin te zien zijn. "Ik heb al heel mijn leven affectie met humor."

Dit zegt hij in gesprek met NU.nl. "Het was hartstikke cool om te doen maar doodeng. Ik heb jarenlang meegewerkt aan programma's over cabaretiers. Toen heb ik vooral aan de zijlijn gestaan. In de rollen die ik normaal aanneem ben ik meer op mijn gemak. Ik moest dus uit mijn comfortzone."

De presentator van Bureau Sport vertelt dat humor belangrijk voor hem is. "Humor is een primaire levensbehoefte, hier heb ik heel mijn leven al affectie mee. Ik gedij het beste als mensen om me moeten lachen."

Goede grappen

Evenblij wilde de tekst van zijn optreden voornamelijk zelf schrijven. Hij kreeg hierbij hulp van een schrijversteam dat ook betrokken was bij het Correspondent's Dinner. Hij is tevreden met het eindresultaat. "Volgens mij ging mijn performance goed, ik heb in elk geval mensen horen lachen. Het schrijversteam hielp erg goed met het maken van goede grappen."

Naast Evenblij zijn onder anderen Roxeanne Hazes, Tofik Dibi en Jelka van Houten te zien. De laatste twee heeft Evenblij zien optreden. Evenblij: "Om Jelka moet ik altijd lachen. Ze kan dat gênante en onhandige heel goed uitbuiten en gebruikt de juiste mimiek. Van Tofik Dibi vond ik het helemaal knap. Hij heeft de juiste ingrediënten om een goede show te maken: GroenLinks, Marokkaan, homoseksueel. Normaal komt hij terughoudend over, maar in zijn optreden niet."

Theater

"Ik heb niet de ambitie om dit in de toekomst vaker te doen. Volgend jaar ga ik wel samen met Erik Dijkstra met wie ik Bureau Sport presenteer op theatertour", besluit Evenblij.

Celebrity Stand-Up is vanaf 13 oktober zes weken lang op donderdagavond om 22:00 uur te zien bij Comedy Central.

Lees meer over:
Tip de redactie