Roy Donders is meer dan gelukkig met zijn overstap naar SBS6. De 'stylist uit het zuiden' merkte dat hij en zijn vorige werkgever RTL uit elkaar waren gegroeid.

RTL maakte begin 2016 bekend te stoppen met de serie. "We hebben echt een erg leuke tijd gehad bij RTL5. We hebben vier seizoenen mogen maken van de realityserie, dat zijn er toch best veel", vertelt de Brabander in gesprek met NU.nl. "Maar op een gegeven moment groeiden we uit elkaar."

Donders voelde bij SBS6 gelijk een klik. "Eigenlijk is het best logisch; wij zijn echte familiemensen en SBS6 is een echte familiezender."

De realityster werd eind 2013 bekend werd met het RTL5-programma Roy Donders: Stylist van het Zuiden. In het programma lanceerde hij een huispakkenlijn. In mei 2014 sloot Donders een contract met Jumbo supermarkten. Die verkochten onder zijn naam oranje huispakken in het kader van het WK 2014. Roy Donders, stylist van het zuiden heeft in 2014 de Televizier-verkiezing voor beste realityserie gewonnen.

Video: Roy Donders over zijn overstap

Roy Donders krijgt nieuwe serie bij SBS
Roy Donders krijgt nieuwe serie bij SBS

Nieuwe serie

In de nieuwe serie zal het leven van Donders en zijn familie centraal staan. Hij wil zijn zangcarrière als volkszanger nieuw leven inblazen en doorbreken als schlagerzanger in Duitsland. Daarbij zal het draaien om de verbouwing van zijn huis in de wijk Broekhoven. 

Roy Donders: stylist uit het zuiden is vrijdagavond 21 oktober om 21.30 uur te zien.