Het Amerikaanse televisieprogramma The Today Show heeft zondag presentator Billy Bush geschorst nadat vrijdag een video uit 2005 uitlekte waarin Trump zich vulgair uitliet over vrouwen in gesprek met de presentator.

Bush zou maandag praten over het gesprek dat hij had met Trump in 2005, maar is nu voor onbepaalde tijd geschorst, meldt The Hollywood Reporter.

"Ik weet zeker dat we allemaal met de onthullingen van de afgelopen 48 uur in onze maag zitten, zegt producent van The Today Show, Noah Oppenheim. "Laat het duidelijk zijn dat er geen excuus is voor het taalgebruik en het gedrag in het opgenomen gesprek."

Touringcar

Trump deed in 2005 mee aan een televisieprogramma dat Bush presenteerde. Trump speelde een gastrol in de soapserie Days of Our Lives en daarvoor werd opgenomen hoe hij uit een touringcar zou stappen met Bush.

De microfoons van Trump en Bush stonden echter al aan voordat de deur van de bus openging. Te horen is hoe Trump zich vulgair uitlaat over vrouwen.

In een deel van het fragment zien Trump en Bush actrice Arianne Zucker staan. Zij moet de twee begeleiden naar de set van de serie. 

Heet

"Jouw meisje is erg heet", zegt Bush tegen Trump. "Wauw", reageert hij. "Ik pak maar even een Tic Tac voor het geval ik haar ga zoenen", zegt Trump.

Beluister het gesprek:

Opname obsceen gesprek Trump uit 2005 publiek gemaakt
186
Opname obsceen gesprek Trump uit 2005 publiek gemaakt

Excuses

Bush maakte vrijdag direct excuses voor het geprek. "Ik schaam me kapot voor dit gesprek en niets praat goed dat ik er in mee ging. Ik was jonger, minder volwassen dan nu en heb heel dom gehandeld", liet de presentator in een verklaring weten.