De organisatie van het Televizier-Ring Gala zegt donderdagmiddag verbaasd te zijn over de twitterberichten van misdaadjournalist Alberto Stegeman. Hij liet daarin weten niet mee te willen werken aan het aanmoedigen van het genomineerde Penoza.

"Hij laat het overkomen alsof hij gepolst zou zijn om extra stemmen te genereren voor Penoza,"  zegt een woordvoerder van de AVROTROS aan NU.nl.

Het zou gaan om een succeswens voor het genomineerde programma. "Voor alle genomineerden maken we een filmpje waarin collega-programmamakers hen succes wensen.We vinden het jammer dat deze verrassing nu op straat ligt."

"Alberto voelde er niks voor om hieraan mee te werken. Dat is natuurlijk prima, het staat hem vrij om op dit verzoek 'nee' te zeggen. Maar door zijn berichten wordt dit nu helemaal uit zijn verband getrokken."

Aanmoedigen

Stegeman schreef dat hij was gebeld door de organisatie van het Gala."Zojuist gebeld door medewerkers van het Televizier-Ring Gala of ik Penoza in beeld wil aanmoedigen. Ah, zo werkt dat dus!" luidt de tweet van Stegeman.

Daarna liet de journalist weten dat hij na zijn bericht door een medewerker van de AVROTROS gebeld is, die hem vertelde dat het niet de bedoeling was dat hij daarover zou twitteren.

Het Televizier-Ring Gala wordt op 13 oktober in de Heineken Music Hall gehouden. De uitreiking is vanaf 20.30 te zien op NPO1.