Het Glazen Huis staat in 2017 in Apeldoorn. 3FM DJ Michiel Veenstra verraste de burgemeester van Apeldoorn donderdag met de komst van 3FM Serious Request naar zijn stad. 

"Wat een heerlijk vooruitzicht dat we volgend jaar voor het eerst in de provincie Gelderland mogen logeren", zegt zendermanager Basyl de Groot over de locatie voor volgend jaar. "Samen met de stad, de provincie en alle inwoners gaat NPO 3FM in 2017 het avontuur aan dat 3FM Serious Request heet. Maar eerst gaan we full speed richting Breda voor de editie van 2016."

Bestrijding longonsteking

Het Glazen Huis staat dit jaar voor de tweede keer in Breda, waar 3FM geld inzamelt voor de wereldwijde bestrijding van longonstekingen bij jonge kinderen. ''Het is een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist'', aldus het Rode Kruis. Welke dj's dit jaar in het Glazen Huis zitten, wordt volgende maand bekendgemaakt.

Elk jaar laten drie dj's van Radio 3FM zich in december opsluiten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor een goed doel. Ze eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en tv.