Carlo Boszhard vindt het niet per se erg als hij kritiek krijgt op de TV Kantine. "Dat hoort er denk ik bij als een programma succesvol is", zegt hij tegen NU.nl.

Boszhard is de bedenker van de TV Kantine en persifleert zelf verschillende bekende Nederlanders in het programma. Op- en aanmerkingen krijgt hij zelden rechtstreeks te horen. "In de wandelgangen pik je weleens wat op. Maar ik zie het ook wel als compliment."

"Een goede imitator is wel eens irritant, omdat hij bepaalde karaktereigenschappen van mensen uitvergroot", verklaart de presentator de kritiek.

Irritante imitator

Dat het thema 'irritante imitator' Boszhard aanspreekt, laat hij niet alleen zien met de TV Kantine. Boszhard maakte op verzoek voor SOS Kinderdorpen, een organisatie die hij een warm hart toedraagt, een Suske en Wiske-stripboek. Het boek heet De Irritante Imitator.

Boszhard, naar eigen zeggen een Suske en Wiske-fan van het eerste uur, schreef de strip helemaal zelf. "Dat was echt te gek. Ik had het verhaal meteen al in mijn hoofd."

Maskers

In het stripverhaal zijn de maskers die een imitator gebruikt bij optredens gestolen. De dief overvalt een bank terwijl hij zich voordoet als Jerom. "De vraag is: wie heeft de maskers gestolen? Ik vond het erg leuk om te schrijven en even helemaal in die wereld te verzinken."

De Irritante Imitator is vanaf zaterdag verkrijgbaar in kiosken, boekhandels en grotere supermarkten en kost 6,95 euro. Ook kan de strip online worden gekocht als onderdeel van een verzamelbox. Een deel van de opbrengst gaat naar SOS Kinderdorpen.

Naast Carlo Boszhard schreven ook Guus Meeuwis, Wilfred Genee, Karin Amatmoekrim, Aaf Brandt Corstius en Esther Verhoef een stripverhaal voor SOS Kinderdorpen. Romano Molenaar (bekend van de strip Storm) heeft het boek van De Irritante Imitator geïllustreerd.