Albert Verlinde noemt zijn besluit om te stoppen met het entertainmentprogramma RTL Boulevard "de beste keuze die ik ooit heb gemaakt".

"Het luchtte op, hoe raar dat ook klinkt. Ik was twee Alberts, de producent en de man van het entertainmentnieuws. Dat ging steeds minder goed samen", zegt Verlinde maandag in het AD.

De 55-jarige televisiepresentator stopte eind augustus na vijftien jaar met de presentatie van het programma. Hoewel hij daarna vertelde voorlopig geen televisie te gaan maken, start maandag zijn nieuwe programma RTL Live. "Ik kan nu eindelijk eens laten zien dat ik heel veel interesses heb. Maar die sfeer van Boulevard, die neem ik mee."

In RTL Live wordt naast het 'luchtige' ook het 'zwaardere' nieuws behandeld, legt Verlinde uit. Hij denkt dat mensen hem niet blijven zien als de oud-presentator van een entertainmentprogramma. "Heel vreemd, maar zodra ik stopte met Boulevard, was dat verdwenen bij mensen. Dat ik dát niet meer doe, straal ik blijkbaar ook uit."

Deur

Bij Radio 538 zegt Verlinde dat hij het televisiemaken miste na het stoppen met RTL Boulevard. "Het programma zelf mis ik niet. Ik trok een deur achter mij dicht en was weg."

"Ik ben misschien net iets te lang doorgegaan voor mijn gevoel. Telkens dacht ik: 'Ik doe het nog een keer', maar eigenlijk weet je al dat je er klaar mee was."

Verlinde zegt bij de radiozender nog steeds naar RTL Boulevard te kijken. "Ik ga er niet veel over zeggen. Natuurlijk is het vreemd om te zien, maar ook vertrouwd. Ik ken alle mensen die daar zitten. De formule is veranderd, maar nog steeds Boulevard. Ik kijk nog steeds en ik vind het leuk."

RTL Live presenteert Verlinde samen met Angela Groothuizen.