Betaalzender HBO stopt in Nederland

Betaalzender HBO stopt met uitzenden in Nederland. Per 1 januari verdwijnen de zenders HBO1, HBO2, HBO3, HBO On Demand and HBO GO. Deze kunnen bekeken worden middels een abonnement.

Dat meldt Tweakers dinsdag.

"Na zorgvuldige overweging hebben onze joint venture-partners besloten dat het annuleren van de service de beste zakelijke beslissing is", laat HBO Amerika in een reactie aan NU.nl weten. "We geloven dat we onze Nederlandse klanten beter van dienst kunnen zijn met een ander soort service waarin wij HBO-content zullen aanbieden."

Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen het stoppen van de zender heeft voor mensen die een abonnement hebben genomen waarbij HBO in de prijs inbegrepen zit. HBO laat weten dat abonnees met de klantenservice contact kunnen opnemen indien zij vragen hebben over hun huidige abonnement.

Ziggo

Wel maakt Ziggo bekend dat zij na 1 januari HBO-series en -films blijven aanbieden met een licentie. Hoe dat precies vorm gaat krijgen en wat dat gaat kosten, maakt het bedrijf eind november bekend. 

Het betaalkabeltelevisienetwerk begon op 9 februari 2012 samen met Ziggo een betaalkanaal, dat ook programma's van andere Amerikaanse betaalzenders aanbood. Even later verschenen twee andere zenders, HBO2 en HBO3.

HBO is met name bekend van de series Band of Brothers, Deadwood, Game of Thrones (foto), Girls, Sex and the City en The Sopranos.

Lees meer over:
HBO

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie