Formule 1-coureur Max Verstappen onderneemt juridische stappen tegen bezorgdienst Picnic, omdat het bedrijf een reclamespot heeft gemaakt met daarin een 'nep-Max Verstappen'.

"We gaan op passende wijze actie ondernemen", vertelt een woordvoerder van de coureur aan RTL Boulevard. "We zijn het aan het onderzoeken en bespreken het met onze juridische afdeling. Er is oneigenlijk gebruikgemaakt van het beeldmerk van Max Verstappen en daar zijn wij niet blij mee."

Verstappen is momenteel het gezicht van supermarktketen Jumbo, een concurrent van Picnic. In de reclame van laatstgenoemde is te zien hoe de 'nep-Max Verstappen' een bestelbus van Jumbo voorbijloopt en in die van Picnic stapt. 

Reactie Picnic

"Ik denk dat we een ludieke inhaker hebben gemaakt op de reclame van Jumbo", laat oprichter Michiel Muller van Picnic aan het programma weten.

"We vonden het grappig. En het lijkt mij duidelijk dat mensen zien dat het een inhaker is en dat ze dat onderscheid kunnen maken. We hadden een leuk idee, that's it. We krijgen op Facebook veel grappige reacties, maar van een jurist van Verstappen heb ik nog niets gehoord."

Jumbo vindt het niet erg dat de reclame is gemaakt. "Nee hoor, we vinden het niet flauw en we zijn zeker niet boos", aldus een woordvoerder tegenover Marketing Online. Jumbo ziet ook geen aanleiding om juridische stappen te ondernemen tegen de inhaker van Picnic.

Video: Bekijk de reclame

'Nep-Max Verstappen' in reclame Picnic
'Nep-Max Verstappen' in reclame Picnic