Programma Catherine Keyl 'zette Omroep MAX op de kaart'

Catherine Keyl is er van overtuigd dat haar programma MAX en Catherine Omroep MAX op de kaart heeft gezet. "Voordat ik de eerste uitzending van MAX en Catherine maakte, had nog nooit iemand van Omroep MAX gehoord."

"Als ik er niet was geweest had de hele Omroep MAX niet bestaan", aldus Keyl (69) in gesprek met Privé.

Naar het programma van Keyl keken dagelijks zo'n miljoen kijkers, maar na enige tijd moest ze van de presentatie af zien omdat ze merkte dat het haar te veel stress opleverde. "Ik ben zélf gestopt, omdat ik het niet meer aankon. Ik ga het nu maar gewoon zeggen ook: ik heb de ziekte van Crohn (een ernstige, chronische ontstekingsziekte in een deel van het spijsverteringskanaal, red.). Dat betekent dat als ik heel erg zenuwachtig ben, ik geweldige diarree krijg."

"MAX en Catherine gaf veel stress, omdat het om een liveshow ging. Ik was altijd nerveus. (...) Als je élke dag die last op je schouders voelt, die druk, trek je het op den duur niet meer. Hoe graag je ook wilt. Dan wordt het gewoon te zwaar", aldus Keyl.

De presentatrice sprak met MAX-baas Jan Slagter over een nieuw programma, maar daar is het nooit meer van gekomen. "Hij zei toen: 'Ik ga ervoor zorgen dat jij weer gewoon een programma krijgt!' Nooit meer wat gehoord."

Lees meer over:
Tip de redactie