Penoza, Floortje naar het einde van de wereld en Geer en Goor zoeken een Hobby zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Heel Holland Bakt en Dance Dance Dance hebben de top drie net niet gehaald.

Dat maakt RTL Boulevard maandagavond bekend. Vorig jaar ging de publieksprijs voor het beste televisieprogramma van het jaar naar SynDROOM van presentator Johnny de Mol.

Floortje Dessing, Geraldine Kemper en Chantal Janzen zijn genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Vrouw. Vorig jaar werden de drie eveneens genomineerd; toen won Janzen de prijs.

Voor de Zilveren Televizier-Ster Man zijn Humberto Tan, Johnny de Mol en Art Rooijakkers de kanshebbers. Een jaar geleden maakten De Mol en Tan ook kans; toen won de SynDROOM-presentator de prijs.

Pip Pellens, Philippe Geubel en Gwen van Poorten strijden met elkaar om de Televizier Talent Award. Voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice Pellens gooide hoge ogen met haar optreden als jurylid in Battle On The Dancefloor. Komediant Geubel imponeerde in Het zijn net mensen en Van Poorten maakte indruk in Spuiten en slikken

Nieuwe categorie

In de nieuwe categorie Beste Acteur zijn Achmed Akkabi, Thom Hoffman en Victor Reinier genomineerd. In de categorie Beste Actrice maken Angela Schijf, Isa Hoes en Monic Hendrickx kans.

Paul de Leeuw valt mogelijk weer in de prijzen. De presentator, die al drie Zilveren Televizier-Sterren heeft, maakt dit jaar kans op de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma. De Leeuw is in de race met zijn Pauls puber kookshow. Hij neemt het op tegen Puberruil en Brugklas, twee programma’s die ook vorig jaar genomineerd waren. Toen legden beide shows het af tegen Freeks wilde wereld.

Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op donderdag 13 oktober wordt de prijs uitgereikt. Het wordt uitgezonden op NPO 1.