Ruud de Wild en Paul Rabbering gaan allebei radio maken voor NPO Radio 2. De Wild maakt de overstap van BNR en Rabbering vertrekt bij 3FM.

Vanaf januari 2017 gaat De Wild voor KRO-NCRV radio maken tussen 16.00 uur en 18.00 uur. De radiodj maakte zondag bekend na acht weken te vertrekken bij BNR, omdat hij de muziek toch wel erg miste. 

"Ik heb de afgelopen tijd tegen mijzelf gezegd: je moet alleen terugkomen als je vernieuwend kunt zijn. Anders moet je wegblijven. Dat wil ik in mijn nieuwe programma waarmaken. Ik heb ook al mijn aantekeningen en ideeën over radiomaken, die ik in de afgelopen jaren had genoteerd, weggegooid. Van scratch af aan begin ik weer", aldus De Wild in een reactie.

"BNR en met name hoofdredacteur Sjors Fröhlich zijn de baas dat ze zo sportief zijn mij deze jongensdroom te gunnen", meldt de presentator later op Twitter.

Paul Rabbering

Rabbering vertrekt bij 3FM en gaat bij NPO Radio 2 op zaterdag- en zondagmiddag radio maken tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Rabbering is de derde dj in korte tijd die weggaat bij 3FM. Een week eerder maakte Timur Perlin al bekend weg te gaan. Giel Beelen maakte midden september bekend te stoppen met zijn ochtendshow.