Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

BNR bevestigt vertrek Ruud de Wild

BNR Nieuwsradio bevestigt aan NU.nl zondag het vertrek van Ruud de Wild. De radio-dj maakte sinds 5 september een programma op de nieuwszender.
Door NU.nl

De Wild betreurt het vertrek bij de nieuwszender. "Ik merkte dat het presenteren op BNR andere koek is. Bovendien miste ik de muziek toch wel erg. Ik heb wel met heel veel plezier en respect met de redacteuren van BNR gewerkt. Die samenwerking zal ik zeker missen."

Zondag schreef De Telegraaf dat De Wild een overstap maakt naar KRO-NCRV om de middagshow op NPO Radio 2 te presenteren. Een woordvoerder van de NPO kon dat zondag niet aan NU.nl bevestigen. "De NPO en dus ook NPO Radio 2 zijn volop aan het vernieuwen. Over de nieuwe programmering wordt snel meer bekendgemaakt."

Bij BNR presenteert De Wild het middagprogramma Ask me Anything. Daarvoor maakte hij een tijdje geen radio. Vorig jaar moest hij gedwongen vertrekken bij Radio 538 toen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn plek innamen. Eerder werkte hij bij 3FM en Qmusic.

De Wild zal op 28 oktober zijn laatste uitzending presenteren bij BNR Nieuwsradio.

Risico

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich van BNR Nieuwsradio noemt het een "ingecalculeerd risico" van De Wild en BNR om samen te gaan werken. "Ik ben blij dat we het hebben geprobeerd. Ondanks hard werken is het niet gelukt. Dat is jammer, maar er zijn echt ergere dingen in de wereld."

"Ik geloof heilig in het programma Ask Me Anything en we gaan daar zeker mee door. Ik wens Ruud heel veel succes bij zijn nieuwe job. Het waren acht fantastische weken."


Lees meer over:

Ruud de Wild

Aanbevolen artikelen