Ruud de Wild zou de middagshow gaan doen op NPO Radio 2. Hij maakt sinds deze maand een programma op BNR Nieuwsradio. Dat schrijft De Telegraaf zondag.

De dj gaat volgens de krant begin 2017 aan de slag bij NPO Radio 2 voor de KRO-NCRV.

De Wild zou op de plek van Wouter van der Goes komen te zitten, die nu een middagprogramma maakt van 16.00 tot 18.00 uur. Van der Goes schuift dan door naar de avond, waar nu Bert Haandrikman valt te beluisteren.

De overstap naar NPO Radio 2 zou voor De Wild betekenen dat hij na een maand al stopt met zijn middagprogramma op BNR. Daar presenteert hij sinds 5 september Ask Me Anything. Vorig jaar moest De Wild nog gedwongen vertrekken bij Radio 538 toen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn plek innamen. Daarna maakte hij een tijdje geen radio.

Eerder werkte De Wild bij de NPO bij 3FM. Ook werkte hij mee met een opleidingstraject voor jongeren met een beperking No Limits Netwerk voor de KRO-NCRV.

Programmering

Er gaan al langer geruchten dat de programmering op NPO Radio 2 gaat veranderen. Begin dit jaar werd ook al gesproken dat De Wild het tijdslot van Van der Goes zou gaan invullen. Luisteraars van Haandrikman begonnen hierop een campagne om de dj op de zender te houden.

Volgens De Telegraaf wordt maandag officieel aangekondigd dat De Wild op NPO Radio 2 een programma gaat maken.

Paul Rabbering

Volgens De Telegraaf wordt naast De Wild ook Paul Rabbering onderdeel van de groep vaste Radio 2-dj's. Rabbering is al te horen op NPO Radio 2 maar is nu vooral nog een bekend gezicht van 3FM waar hij al jaren RabRadio presenteert. Daar zou hij gaan vertrekken voor zijn nieuwe baan bij NPO Radio 2.

Over 3FM is deze week bekend geworden dat Giel Beelen stopt met zijn ochtendprogramma. Daarnaast vertrekt Timur Perlin bij de zender.

Een woordvoerder van de NPO laat desgevraagd aan NU.nl weten dat de publieke omroep, en dus ook NPO Radio 2, "volop" aan het vernieuwen is. "Over de nieuwe programmering wordt snel meer bekendgemaakt."

NU.nl is nog in afwachting van een reactie van BNR Nieuwsradio.