Maud Mulder heeft er totaal geen problemen mee dat haar zangcarrière al jaren op een laag pitje staat. Ze zegt het druk te hebben met haar eigen bedrijf en gezin.

"Ik doe nog steeds dingen die ik heel leuk vind en het scheelt dat ik me nooit alleen op het zingen heb geconcentreerd”, vertelt Mulder aan De Telegraaf.

De 34-jarige begon ooit als hockeyster, maar verkoos een zangcarrière boven een plek in het Nederlands damesteam. In 2004 nam ze deel aan Idols, ze eindigde als tweede achter Boris Titulaer.

"Tot op de dag van vandaag heb ik alles aan het talentenprogramma te danken", zegt de zangeres. "Mijn huisje in Amsterdam en Beatzone, de zang- en dansschool die ik samen met mijn vriend ben gestart en de singles die ik heb opgenomen. Tijdens Idols heb ik de mensen leren kennen met wie ik nog steeds samenwerk."

Vanaf zondag is Mulder weer te zien in Roodkapje, de musical over het sprookje. Acht jaar geleden maakte ze haar theaterdebuut met dezelfde rol. "Toen was alles nog vrijheid, blijheid. Nu ben ik moeder van twee jonge kinderen." Dat een zangcarrière er nu bij inschiet, vindt Mulder "ergens momenteel ook prima". "Het is simpelweg niet te combineren."