RTL4 kent een ongelukkige start van het nieuwe televisieseizoen met tegenvallende kijkcijfers. Dat is voor programmadirecteur Erland Galjaard echter geen reden voor paniek.

"Het is nog steeds bizar mooi weer", verdedigt Galjaard in het AD de lage scores. "En de absolute cijfers nemen overal wat af. Ook bij bijvoorbeeld Radar en Memories op NPO1, die meestal rond de twee miljoen kijkers scoren. Dat neemt niet weg dat er bij ons programma's mislukken."

Galjaard vindt onder meer dat het bakprogramma Ja, ik wil... een taart nog niet goed lukt. Dat het een rip-off zou zijn van Heel Holland Bakt, ontkent hij. "Het zou heel naïef zijn dat te willen. Het is een heel ander format. Maar het valt tegen in de uitwerking", aldus de RTL-baas. Dat is zowel cijfermatig als programma-inhoudelijk gezien. "Achteraf moet je toch constateren dat het wat aan de dunne kant is."

Vertrouwen

Met Dance Dance Dance, RTL Late Night en RTL Boulevard heeft de zender echter nog genoeg programma's die 'fier overeind' staan, zegt Galjaard. "Vanaf 2 oktober start de nieuwe ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum, Miljoenenjacht keert weer terug; dan gaan we weer ontzettend goed scoren, daar heb ik vertrouwen in. Ik zie geen enkele reden om zenuwachtig te worden."