Timur Perlin stopt inderdaad als radiodj bij 3FM. De dj laat woensdag weten niet alleen te stoppen bij de zender, maar helemaal met radio maken.

"Het is waar, ik moet helaas bekendmaken dat ik ga stoppen bij 3FM en radiomaken", aldus de 40-jarige Perlin woensdag in zijn radioprogramma Superradio bij 3FM.

De radiodj bevestigt daarmee berichtgeving van De Telegraaf. De krant schreef dinsdagavond al dat Perlin van plan zou zijn te stoppen bij de radiozender. Uiterlijk in 2017 stopt het radioprogramma officieel, maar een datum is niet bekend.

"Na acht jaar wilde ik weer eens iets nieuws met mijn leven, maar ik kon niet echt iets vinden. Afgelopen zomer was ik een maand vrij en merkte ik hoe lekker het was om even niks te doen. Dus dat ga ik het komende jaar doen. Ik ga een beetje lummelen, helemaal niks doen. Kijken of je van niks doen ook gelukkig wordt", aldus Perlin.

Zijn radioshow bij 3FM is volgens Perlin het "allerleukste programma" wat hij ooit heeft gemaakt. Ramon Verkoeijen met wie hij zijn dagelijkse programma maakt gaat wel door bij 3FM. Met de zender is hij in gesprek over een nieuw radioprogramma.

Serious Request

In 2008 kreeg de radiodj zijn eerste eigen programma bij 3FM. In zijn radioprogramma introduceerde hij onder andere Mama Appelsap, een onderdeel waarbij Nederlandse teksten in anderstalige nummers te horen waren.

In 2011 deed Perlin als een van de drie dj's mee aan Serious Request. Samen met Coen Swijnenberg en Gerard Ekdom liet hij zich toen opsluiten in het Glazen Huis om geld op te halen voor het Rode Kruis.