Rechter Frank Visser voelt opluchting nu hij niet langer bij de publieke omroep zit. De rechter, bekend uit De Rijdende Rechter  en Mr. Frank Visser doet uitspraak, snapt dat de publieke omroep soms een slangenkuil wordt genoemd.

"Bij de publieke omroep weet je nooit waar je aan toe bent. Er zijn zo veel belangen. Het wordt een slangenkuil genoemd en zo voelde het soms ook wel", aldus Visser in gesprek met Viva.

Volgens de rechter gaat het er bij de commerciële omroep een stuk "transparanter" aan toe. "Er worden achter je rug om geen spelletjes gespeeld, iedereen is lekker direct. Dat past bij mij, want dat ben ik zelf ook."

Zijn vertrek bij KRO-NCRV zat er al een tijdje aan te komen, zo bekent hij. "Het was voor mij een goed moment om te stoppen, ondanks het feit dat het programma nog steeds genoeg kijkers had om te handhaven. Toen SBS mij benaderde voelde ik me weer jong: plannetjes maken, een nieuw format bedenken."

Tegelijkertijd was de overstap "erg spannend" voor Visser. "Want stel dat het mislukt. Dat is een zware verantwoordelijkheid. Vooralsnog lijkt het gelukt en dat is ook weer kicken."