Schrijver Geert Mak, Kamervoorzitter Khadija Arib en balletdanseres Igone de Jongh zijn de nieuwe gasten van Twan Huys in College Tour.

Mak (69) heeft momenteel een bestseller te pakken met zijn boek De levens van Jan Six. Ook kreeg hij de Gouden Ganzenveer en de Leipziger Buchprijs. Daarnaast werd hij als journalist tot tweemaal toe uitgeroepen tot Historicus van het Jaar.

De 55-jarige Arib startte achttien jaar geleden als Tweede Kamerlid bij de PvdA. Sinds dit jaar is ze Kamervoorzitter en daarmee ook de eerste voorzitter van niet-Nederlandse afkomst.

De laatste gast die vrijdag door de NTR werd bekendgemaakt is balletdanseres de Jongh (37). De danseres viert dit jaar haar twintigjarig jubileum bij het Nationale Ballet. Momenteel is ze te zien als jurylid in het RTL-programma Dance, Dance, Dance.

In College Tour interviewt Huys samen met studenten bekende gasten. Eerder waren al Bill Gates, Robbie Williams, Whoopi Goldberg, Willem Holleeder en Mark Rutte te gast.

Studenten kunnen zich voor de opnames op 3 oktober (De Jongh), 11 oktober (Mak) en 15 oktober (Arib) aanmelden via de site van College Tour.