De voormalige hoofdredacteur van Nieuwe Revu, Marijn Schrijver, was helemaal niet van plan om een laatste column te maken voor het blad. Dat laat de nieuwe hoofdredacteur, Jonathan Ursem, weten aan NU.nl.

Schrijver zei woensdag dat de afscheidscolumn in het blad niet door hem was gemaakt.

De lezing van de huidige hoofdredactie is echter een andere: "Marijn Schrijver stond erop dat hij na zijn ontslag nog een laatste hoofdredactioneel commentaar zou schrijven. Het was immers zijn laatste nummer", zegt Ursem.

"Om die reden wilde hij ook graag als hoofdredacteur in het colofon genoemd worden. Toen de deadline verstreken was, bleek dat hij helemaal niet voornemens was om een column te schrijven, wat de redactie met een lege pagina opscheepte", aldus Ursem.

Hij noemt dit een "journalistieke doodzonde". "De lezer betaalt 3,99 euro voor gevulde pagina's, niet voor een blanco statement van een vertrekkend hoofdredacteur. Na de deadline zijn de opties besproken en is ervoor gekozen om Schrijvers eigen woorden te publiceren, die hij letterlijk na zijn ontslag uitsprak toen hij zijn laatste hoofdredactioneel commentaar opeiste."

Column

Schrijver reageerde woensdag bij Villamedia verbaasd op de column in het blad, die volgens hem niet van zijn hand kwam. Hij eist rectificatie.

"Dit is 'm dan, mijn laatste Revu als hoofdredacteur. Ik wil u, de lezer, graag bedanken voor de anderhalf jaar waarin ik op deze plek mijn gedachten met u heb mogen delen. Ik hoop dat u van mijn laatste nummer geniet, en wens de redactie veel plezier en succes met het maken van nog vele mooie Revu's", stond in de afscheidscolumn van Schrijver op 7 september.

Yvonne Berkeljon, de advocaat van Schrijver, laat aan NU.nl weten dat er gesprekken worden gevoerd Nieuwe Revu over het ontslag van Schrijver. Er is nog geen sprake van een gang naar de rechter.

'Rusten'

Nieuwe Revu wil niet meer aandacht besteden aan Schrijver. "Het is voor hem al treurig genoeg dat hij ontslagen is en om nou in die inktvlek te blijven wrijven."

"Ik zou lekker in de zon gaan zitten als ik hem was. Kan ik mijn tijd weer besteden aan mooie blaadjes maken", besluit Ursem.