Miljuschka Witzenhausen heeft alleen nog maar interesse in het maken van programma's waarbij eten centraal staat. "Ik zou niet eens meer 'gewone' televisieprogramma's willen presenteren."

Dat zegt Witzenhausen (31) in het AD. De voormalig TMF-presentatrice die in het RTL-programma Ja, ik wil… een taart optreedt als bakexpert droomt van een eigen programma dat draait om het bakken van taarten.

"Het is een stil verlangen van me om ooit eenzelfde soort programma te maken als dat van Martha Stewart, die alleen maar taarten bakt", zegt de presentatrice over de Amerikaanse lifestylegoeroe. "Dat lijkt me fantastisch."

De liefde voor taarten kreeg ze al op jonge leeftijd mee. Haar moeder had een tijdje "een taartenbusiness". "Dus zo lang ik me kan herinneren, sta ik in de zoetigheid." Dat ze zich nog geregeld moet bewijzen als culinair deskundige, snapt Witzenhausen best. "Als Pamela Anderson opeens dierenarts wordt, dan denk ik ook: what’s going on? Als mensen verder kijken dan hun neus lang is, zien ze wel dat het echt is."