PSV heeft dinsdag na de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid geen interviews gegeven aan Ziggo. Sportcommentator Sierd de Vos was op de hand van de Spaanse club en ging daar volgens een woordvoerder van PSV te ver in. 

"Wij verwachten objectiviteit van een tv-commentator", zegt een woordvoerder van de Eindhovense club in het AD.

"We willen helemaal niet kinderachtig zijn en zijn dat ook niet, vinden we." De club vindt dat De Vos te ver ging toen hij nadat PSV een penalty miste, een paar seconden een liedje zong.

PSV geeft aan niet te willen tornen aan de journalistieke vrijheid van commentatoren. "We vonden dat gewoon te ver gaan en daarom hebben we dit besluit gisteren genomen."

Trainer Phillip Cocu en twee spelers zouden na afloop van het duel interviews geven aan de tv-zender. De Vos vindt de actie van PSV overdreven. "Ik ben er nooit voor weggelopen dat ik fan van Atlético ben, dat weet iedereen die mij van dichtbij heeft gevolgd." Hij geeft aan het liedje te hebben ingezet omdat het op de tribune te horen was.

Ziggo laat via Twitter weten De Vos te hebben aangesproken op zijn gedrag. "Sierd heeft aangegeven niet de bedoeling gehad te hebben mensen voor het hoofd te stoten", schrijft de zender. "Hij begrijpt achteraf dat hij dit wel veroorzaakt heeft. Hij heeft hiervoor inmiddels spijt betuigd."