Gordon (48) vindt dat Omroep MAX zijn verantwoordelijkheid moet nemen en meer programma's voor ouderen moet maken. Daarbij moet de omroep geld inzamelen voor ouderenzorg. 

Dit zegt hij tegen De Telegraaf. "Omroep Max moet zich meer inzetten voor ouderenzorg. Het is dé ouderenzender. Ga je Heel Holland Bakt maken. Leuk hoor, maar neem ook je verantwoordelijkheid."

Hij snapt niet wat Heel Holland Bakt met ouderen te maken heeft. "Ja, oude taarten", grapt hij. "Ze zullen vast wel programma's over dit onderwerp hebben, maar die zijn onderbelicht."

Gordon, die samen met zanger Gerard Joling meerdere programma's in samenwerking met de ouderenzorg heeft gemaakt, benadrukt dat het presenteren van een programma met ouderen eigenlijk niet de taak van hem en zijn collega is.

"Dat wij het nu op een commerciële zender hebben gedaan is niet erg: de ouderen varen er wel bij. Je hoeft geen Geer en Goor te gaan maken, maar doe in ieder geval íets in de tussenliggende tijd om geld in te zamelen voor de ouderenzorg."