Het Openbaar Ministerie (OM) van Wisconsin gaat in beroep tegen de vernietiging van het vonnis van Brendan Dassey. De neef van de hoofdrolspeler uit de Netflix-serie Making a Murderer werd in augustus vrijgesproken door een federale rechter.

Dat meldt Deadline. Indien de vrijspraak niet zou worden aangevochten door het OM zou Dassey binnen negentig dagen vrijkomen. Dat is nu wel gebeurd dus voorlopig blijft hij in de cel.

"We geloven dat de rechter - die meent dat de bekentenis van Dassey gedwongen is afgelegd - het niet bij het juiste eind heeft en de wet niet juist heeft toegepast", laat openbaar aanklager Brad Schimel weten. 

De serie Making a Murderer reconstrueert hoe Steven Avery, een autosloper uit Winsconsin, tot twee keer toe wordt aangeklaagd door justitie. Avery is de oom van Dassey.

Van het eerste vergrijp, een brute verkrachting, werd nadat hij achttien jaar in de cel had gezeten bewezen dat hij onschuldig was. Vervolgens werd de man beschuldigd van de gruwelijke moord op de 25-jarige Teresa Halbach. Ook in dit onderzoek maakten politie en justitie veel fouten en slordigheden.

Bekijk de trailer van het eerste seizoen van Making a Murderer:

Medeplichtig

Avery's neef, Dassey, werd medeplichtig aan de moord bevonden en veroordeeld tot een levenslange celstraf. Beiden zitten momenteel nog in de gevangenis. De serie zet vraagtekens bij hun schuld.

Een tweede seizoen van de Netflix-serie is momenteel in de maak. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe afleveringen verschijnen.