André van Duin had nooit kunnen hopen dat zijn eerste aflevering als interim presentator van Heel Holland Bakt het best bekeken programma van de dag zou worden.

"Ik zit met verbazing alle reacties te bekijken. Ongelofelijk", zegt Van Duin in een reactie aan NU.nl. 

De eerste aflevering van het vierde seizoen van het bakprogramma trok zondagavond bijna 2,5 miljoen kijkers (2.487.000). "Veel meer dan ik ooit had kunnen hopen", zegt de 69-jarige Rotterdammer.

Van Duin liet daarmee Zomergasten met premier Rutte (925.000 kijkers) en de eerste aflevering van thrillerserie Vlucht HS13 (774.000) met Katja Schuurman achter zich.

"Mijn stem is helemaal weg, omdat we gisteravond hebben gezongen. Dat het zo geweldig uit zou pakken had ik niet verwacht. Ik ben blij en ik weet zeker dat Martine dat ook is. Fijn dat ik geen storende factor ben geweest", aldus Van Duin.

Martine Bijl, vaste presentatrice van het programma, werd vorig jaar getroffen door een hersenbloeding en is bezig aan haar herstel. Een volledige overname van het programma is voor Van Duin op dit moment niet aan de orde.

"We gaan er in de eerste plaats van uit dat Martine het weer zal gaan doen. Dat is het uitgangspunt. Daarnaast vinden de opnames meestal in een periode plaats waarin ik ook andere dingen te doen heb. Je moet er toch acht weekenden voor vrijmaken."

Zomergasten

De eerste aflevering Heel Holland Bakt overtreft de start van vorig seizoen, meldt Stichting Kijkonderzoek maandag. Een jaar geleden trok de eerste uitzending bijna 2,3 miljoen kijkers. Winnaar van het derde seizoen werd Sarena Solari.