Luuk Ikink heeft zijn eerste week bij het programma RTL Boulevard achter de rug. Terugkijkend naar de afgelopen dagen concludeert de voormalig RTL Late Night-sidekick dat het vernieuwde programma "uitgeroddeld" is.

"Ik denk dat dat roddelaspect, voor zover dat er nog in zat, er nu echt niet meer is", vertelt de 33-jarige presentator in gesprek met het AD.

Ikink benadrukt dat RTL Boulevard een entertainment- en mediaprogramma is. "En ja, we melden ook wel eens een baby van een bekende Nederlander. Maar dat zijn gewoon leuke nieuwtjes die iedereen doen glimlachen en waar die mensen zelf ook heel blij mee zijn."

"We hebben een goede redactie, die ook contacten heeft. Maar wat voor nieuwtjes wil je hebben, hè? Ik denk niet dat heel veel mensen zitten te wachten op iemand die is uitgegleden in de supermarkt. Ja, dat zal ons eigenlijk worst wezen."

Albert Verlinde

Het programma heeft sinds het vertrek van deskundige Albert Verlinde een metamorfose gekregen. Onder anderen Bridget Maasland, Frank Dane en Ruben Nicolai hebben een rol gekregen in en buiten de studio.

RTL Boulevard wordt sinds eind augustus niet alleen door nieuwe mensen gepresenteerd, ook wordt het programma gemaakt vanuit Amsterdam in plaats van Hilversum. De studio is verhuisd naar het Leidseplein, met uitzicht op het plein zelf.