Het bedrijf Niehe Media van presentator Ivo Niehe gaat verder bij het Amsterdamse mediabedrijf MediaLane Holding. Niehe wil op zeventigjarige leeftijd de leiding "overdragen aan een nieuwe generatie".

"Dat is dan ook een van de redenen dat we, uit de verschillende kandidaten om mee samen te gaan werken, gekozen hebben voor het jonge, veelbelovende MediaLane. (..) Ik kan me nu ook weer meer gaan richten op het maken van televisieprogramma’s en het ontwikkelen van formats voor televisie en bedrijfsleven en minder op het management", aldus Niehe in een verklaring.

Het bedrijf MediaLane is van Iris van der Ende, dochter van mediabaas Joop van den Ende. Het mediabedrijf werd in 2014 opgericht. Onder meer de televisie-activiteiten van Paul de Leeuw zijn er ondergebracht.

Niehe Media werd 33 jaar geleden opgericht als Ivo Niehe Producties. Na de komst van Carla Snepvangers in de directie in 2004 werd de naam gewijzigd. Het televisiebedrijf maakt onder andere programma’s als De TV Show, Erica op Reis, Kanjers van Kinderen en De Grote Expeditie.