Ruud de Wild begreep de keuze van Radio 538 om hem vorig jaar te ontslaan, zodat Coen & Sander zijn tijdslot op de radiozender konden invullen. "Zakelijk niet zo chique, maar wel begrijpelijk", aldus De Wild.

"Programmadirecteur Dave Minneboo van 538 gaf het tijdens een etentje toe: ik werd eruit gewerkt, Coen & Sander moesten erin", zegt De Wild in De Stentor. "Ik zou die plek ook inpikken. En ik gun het ze."

Inmiddels maakt De Wild een radioprogramma op BNR Nieuwsradio.

Van de periode bij Radio 538 en de tijdelijke radiopauze die hij daarna had heeft hij geen spijt. "Ik zou de tijd nooit meer willen terugdraaien. Anders had ik nooit de reis van mijn dromen kunnen maken, had ik niet zo lang bij mijn drie kinderen kunnen zijn. 'Quality time', het is een rotwoord, maar dat was het wel."

"Toen een oud 538-collega me vroeg wat ik het meeste miste, antwoordde ik: dat ik niet meer over mijn schouder achterom hoef te kijken. Tja, ik ben nu niet meer de nummer 1, maar dat komt misschien nog wel een keer", aldus De Wild.

Veronica

De 47-jarige kunstenaar was na zijn ontslag bij Radio 538 nog gevraagd voor Radio Veronica. "Maar ik heb nog geen moeite met plassen. En Qmusic, dat past echt niet bij mij. Toen Belde Sjors Fröhlich (programmadirecteur BNR, red.) met dit geweldige idee."

In het programma Ask Me Anything komen dagelijks vragen van luisteraars over een actueel thema aan bod. De Wild is niet bang dat luisteraars zijn programma niet zullen waarderen. "Het is belangrijk dat je geen host bent van je eigen ego, maar van de onderwerpen die je aansnijdt."

"Je kunt zeggen van me wat je wilt, maar je hoort mij niet roepen in wat voor auto ik rij en wie mijn vrienden zijn. Dat ego heb ik nooit gehad", besluit de dj.