Omroep PowNed moet Onno Hoes een schadevergoeding betalen voor het uitzenden van privégesprekken tussen hem en de destijds 20-jarige Robbie Hasselt. De gesprekken waren zonder toestemming van de oud-burgemeester opgenomen.

De rechtbank van Amsterdam heeft woensdag bepaald dat Hoes materiële en immateriële schade heeft opgelopen. De hoogte van de vergoeding moet nog worden vastgesteld. 

PowNed moet daarnaast alle opnamen van de gesprekken van haar omroepsites verwijderen. Hasselt hoeft geen schadevergoeding te betalen.

Hoes leerde Hasselt in december 2014 kennen waarna ze samen afspraken in een café in Maastricht. De mediastudent maakte geheime opnames van het gesprek waarin Hoes enkele seksueel getinte toespelingen richting de jongen deed. Ook zou Hoes inzicht in zijn zakelijke agenda hebben gegeven.

Diskrediet

Een jaar daarvoor kwam Hoes al in opspraak nadat hij zoenend werd gefotografeerd met een destijds 24-jarige man. Hoes was op het moment van de kus nog getrouwd met Albert Verlinde. De gemeenteraad van Maastricht besloot dat Hoes kon aanblijven als burgemeester mits hij de gemeente niet opnieuw in diskrediet zou brengen.

Volgens de rechtbank in Amsterdam mocht PowNed nagaan of Hoes zich aan de afspraak zou houden en daarvoor ook gebruik maken van verborgen apparatuur. De beelden die PowNed heeft uitgezonden brachten volgens de rechtbank echter geen misstanden aan het licht.

Op 27 juni 2014 heeft Hoes officieel afscheid genomen van zijn baan als burgemeester van Maastricht.