Albert Verlinde hoopt vooral 'gezellige televisie' te maken

Albert Verlinde hoopt met RTL Live vooral dat hij gezellige televisie kan gaan maken. "Volgens mij kunnen Angela en ik dat allebei wel."

De presentator gaat, samen met Angela Groothuizen, vanaf 3 oktober een dagelijks programma maken om 17.00 uur. In RTL Live worden actualiteiten besproken, komt een bekende gast langs en is er ruimte om een goed doel aandacht te geven.

"Wat we allebei hopen is dat het gezellig wordt. Het gaat ergens over, maar het is ook dat je denkt: 'ah lekker zeg, ik zet even de tv aan'", aldus Verlinde in gesprek met NU.nl.

Maandag werd bekend dat de theaterproducent na zijn vertrek bij RTL Boulevard om en om met Groothuizen aan de slag gaat als presentator van het dagelijkse programma. Dat het programma anderhalf uur eerder begint dan Boulevard was voor Verlinde een belangrijke reden om de klus aan te nemen.

"Het is zo’n verschil of je een programma van 17.00 tot 18.00 uur doet en je bent om 18.30 uur thuis. Of van 18.30 tot 19.30 uur en je bent om 20.00 uur thuis. Zo'n verschil. Voor mijn gevoel begint er een vrij leven. Met een heerlijk uur iedere dag waar ik echt naar uitkijk", zegt Verlinde.

Nieuws

Groothuizen hoopt de kijker iets nieuws te kunnen meegeven. "We hebben echt de tijd om mensen te interviewen. We hebben altijd de tijd met de hoofdgast voor een interview van zeven minuten, dat is best lang. Dan kun je echt iets met elkaar bespreken. Dus dat hoop ik wel."

Verlinde denkt dat de twee daarnaast een andere kant van het nieuws kunnen laten zien. "We willen eigenlijk gewoon weten wat je ook op de bank denkt: ik wil eigenlijk wel van die politici weten, tijdens de verkiezingen, slaap je dan de avond van te voren? Hoe doe je dat dan, hoe word je wakker? Ben je chagrijnig naar je vrouw toe? En als je dan verliest, hoe kom je dan 's avonds thuis? Dat soort vragen. Wat anders dan: hoeveel zetels verwacht u en dit staat er in uw programma?"

Grasmaaier

Dat het programma nog voor bulletins als De wereld draait door en RTL Boulevard wordt uitgezonden, zien de twee als een enorm voordeel. Verlinde: "Je wil natuurlijk het liefst wel dat je gasten alle nieuwtjes bij jou vertellen. (...) We noemen het nu al 'de grote grasmaaishow', voor al die programma's komen wij nu langs."

Tip de redactie