TIm Douwsma staat zaterdagochtend niet vol spanning te wachten op de kijkcijfers van zijn programma The Next Boy/Girl Band. "Tuurlijk zou m'n zaterdag leuker zijn, maar ik ben er niet gefixeerd op."

Vrijdagavond is de eerste aflevering van de talentenjacht bij SBS om 20.30 uur te zien. Deelnemers worden beoordeeld op hun uiterlijk en presentatie en mogen, als ze doorgaan, laten horen hoe goed ze kunnen zingen.

The Next Boy/Girl Band moet het vrijdagavond opnemen tegen De Slimste Mens, wat op hetzelfde moment wordt uitgezonden bij NPO2. Naar het programma met Philip Freriks en Maarten van Rossem kijken dagelijks zo'n 1 miljoen mensen: het programma staat vrijwel altijd in de top 5 best bekeken programma's van de dag.

"Ik moet eerlijk zeggen: ik laat het heel erg los. Ik geniet er van dat ik zo'n waanzinnig mooi programma mag maken. Waar iedereen heel trots op is en iedereen heel enthousiast over is", aldus Douwsma, die met het programma zijn debuut maakt bij SBS, in gesprek met NU.nl.

Oppervlakkig

Bang dat mensen het programma oppervlakkig vinden doordat deelnemers eerst op hun uiterlijk en voorkomen worden beoordeeld en later pas op hun stem is de presentator niet. "Je bent op zoek naar star quality je bent op zoek naar een boyband en naar een girlband en dat heeft gewoon verschillende types nodig. (...) Kijk naar One Direction, de Backstreet Boys, de Spice Girls, de Pussycat Dolls: je wil gewoon bepaalde types hebben met een bepaalde uitstraling."

Douwsma: "Het is niet zo, want dat ga je ook zien in het programma, dat iemand te zwaar is ofzo, en dat die dan niet door gaat. Want dat is absoluut niet waar, want er gaan ook mensen door waarvan je eerst denkt 'oké?', maar die hebben toch iets waarvan ze (de juryleden, red.) willen weten hoe het verder zit. En dat gaat je verbazen."