Albert Verlinde verdwijnt na vrijdagavond even uit beeld. De entertainmentdeskundige is van plan voorlopig geen televisie te maken, zegt hij in een interview met De Telegraaf.

"Eerst doe ik maar eens even helemaal geen tv. Er wordt gepraat met de zender en er zijn ideeën", zegt Verlinde, die wel aan RTL 4 blijft verbonden.

Of hij aanschuift in het nieuwe middagprogramma RTL Live is volgens Verlinde nog niet duidelijk. "Het is wel genoemd, maar ik heb ook begrepen dat RTL Live tot eind oktober, begin november is uitgesteld. Nee, daarover is nog niets besloten."

De entertainmentkenner, die vrijdagavond voor het laatst achter de desk van RTL Boulevard zit, bereidt zich voor op een hele nieuwe agenda. "Ik ga er eerst aan wennen dat ik voor het eerst in jaren mijn avonden terug heb. Ik ben vijftien jaar lang nooit voor 20.30 uur thuis geweest. Mijn hele dagindeling verandert natuurlijk."

Orakel uit Brabant

De kans dat Verlinde terugkeert in RTL Boulevard, dat na zijn vertrek een nieuwe formule krijgt, is klein. "Als je weg bent, ben je weg", zegt hij in het AD. "Ik ga er ook in het openbaar niets over zeggen. Ik laat iedereen lekker zijn ding doen. Niemand moet denken: oh, wat denkt het orakel uit Brabant erover, dat is niet eerlijk."

Verlinde besloot rond vorig jaar kerst om te vertrekken bij RTL Boulevard, in januari bracht hij de zender op de hoogte. "Het komt door mijn werkzaamheden bij Stage", zegt hij over zijn vertrek.

Verlinde is sinds vorig jaar directeur van Stage Entertainment Netherlands. "Ik adem creativiteit, wil stimuleren, talent ontdekken en begeleiden. Me inzetten voor musical, voor musical in het land. Ik moet met sponsors om de tafel. Het is niet meer te combineren."