De eindredactie van het programma Ranking the Stars heeft een "discriminerende opmerking" van Patty Brard richting tv-maker Ajouad El Miloudi uit het programma gehaald. 

Het gaat om een fragment in de uitzending van 14 augustus, waarin El Miloudi in aanvaring kwam met de presentatrice. De eindredacteur van het programma bevestigt aan de Volkskrant dat de betreffende opmerking niet is uitgezonden.

El Miloudi vertelde in het programma dat Brard geen straatnaam verdient, omdat zij volgens de programmamaker niet iets heeft betekend voor een groep of de maatschappij. Dat viel niet in goede aarde bij Brard en haar collega's. "Ik ga me niet eens verdedigen", reageerde ze.

Brard zou echter daarna een discriminerende opmerking richting de televisiemaker hebben gemaakt. "Rot op naar je eigen land, ga terug naar Marokko. Wanneer pak je het vliegtuig?", zei het SBS-gezicht volgens El Miloudi. Ook na afloop van de opnames zou Brard een discriminerende opmerking gemaakt hebben. "Ik nam afscheid van haar. Het is goed hoor schat, zei ze, en nu snel terug naar Marokko."

Een zin

"Het lijkt inmiddels een groot intrige, maar het stelt niets voor", zegt de eindredacteur van het programma in een reactie. "Let wel: het gaat slechts om één zin. Zoveel geweld is de montage dus niet aangedaan."

Volgens de eindredacteur is samen met de deelnemers besloten om het fragment niet uit te zenden. "Bullshit", zegt El Miloudi. "Er is mij niets gevraagd en ik heb nergens in toegestemd. Ik wilde juist dat het fragment zou worden uitgezonden, om te laten zien hoe Patty tegen Marokkanen aankijkt."

Waarheid

El Miloudi is niet blij met de keuze van de programmamakers. "Ik heb respect voor de eindredactie en voor het programma, maar het is niet de waarheid. Ik speelde gewoon het spel mee. En nu word ik neergezet als de grote boosdoener, terwijl zij zegt dat ik het land uit moet. Dit is pijnlijk. Zij ging buiten haar boekje, ik niet."

Reactie

Brard heeft inmiddels via Facebook gereageerd op de beschuldiging van El Miloudi. "Stoer joh, de krant bellen met een totaal uit zijn verband gerukte uitspraak van mij om zo de pers proberen te halen ter promotie van je nieuwe programma (Ajouad: kaaskop of mocro?, red.)"

"Jij wou zelf terug naar Marokko, waarop je, na mij beledigd te hebben, van mij de logische vraag kreeg of je dan nu niet vast kon gaan. Maar veel succes met je publiciteitsmachine, ik draai me nog lekker even om in het zonnetje. Het ga je goed!"