Kraantje Pappie is te zien in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. De rapper had geen moeite zijn deelname geheim te houden. "Ik zei dat ik naar een huisje ging om daar aan mijn album te werken", zegt hij tegen NU.nl.

"Dat doe ik vaker", aldus Alex van der Zouwen, zoals Kraantje Pappie in het dagelijks leven heet.

"Dat klonk logisch voor de buitenwereld, al was het voor mijn directe omgeving lastig te begrijpen dat ik gedurende die tijd niet bereikt kon worden", vertelt hij lachend.

"Alleen mijn collega Mr. Polska had in de gaten dat ik meedeed. Maar ja, hij heeft ook zelf aan het programma meegedaan. Toen hij in Expeditie Robinson zat had ik hem ook door."

Kraantje Pappie kreeg toentertijd veel last-minute boekingen, omdat zijn Nederlands-Poolse collega enkele optredens op het laatste moment had afgezegd. "Dus ja, hij weet nu ook dat ik heb meegedaan. Maar goed, hij heeft het niet aan anderen verklapt."

Video: Kraantje Pappie aan de telefoon over zijn deelname

Fysiek

De dertigjarige rapper merkte tijdens zijn deelname dat leeftijd en fysieke gesteldheid geen grote rol speelden. "Ik ben wel sterk, ik sport graag en krijg door mijn vele optredens een goede conditie, maar er zijn zoveel andere dingen waarmee je te maken krijgt op dat eiland. Vooral op mentaal vlak kom je jezelf wel tegen."

Volgens de muzikant maakt het niet per se uit of je als deelnemer jong of oud bent. Toch zegt hij veel bewondering te hebben voor acteur Bartho Braat, de oudste deelnemer die ooit aan het programma heeft meegedaan.

"Ik heb veel respect voor Bartho Braat. Hij deed mee op 65-jarige leeftijd. Ik neem mijn pet af voor hem."

Kandidaten

De muzikant neemt het in de nieuwe reeks van Expeditie Robinson, die 8 september om 20.30 uur op RTL5 van start gaat, op tegen Boer Zoekt Vrouw-kandidate Bertie, rapper Dio, Koos van Plateringen van Shownieuws, GTST-actrice Gaby Blaaser, wereldkampioen kitesurfen Jalou Langeree en voormalig wielrenner Thomas Dekker.

Andere kandidaten zijn actrice Elle van Rijn, model Chloe Leenheer, vlogger en presentatrice Anna Nooshin, presentator Lex Uiting en acteur Braat. Ook Miss Nederland Jessie Jazz Vuijks doet mee.