De lijst van programma's die dit jaar kans maken op de Gouden Televizier-Ring is compleet. De organisatie heeft dinsdag vijf wildcards uitgedeeld aan programma's die niet door het publiek zijn aangedragen. 

De laatste vijf kanshebbers zijn Dance Dance Dance (RTL4), De Kwis (VARA), Flikken Rotterdam (AVROTROS), RTL Late Night (RTL4) en Expeditie Robinson (RTL5), meldt Televizier dinsdag.

In totaal staan 25 titels op de longlist voor de belangrijkste tv-prijs van Nederland. Daarvan belandde alleen Expeditie Robinson eerder op de lijst, in 2004 en 2015. Ook maken Zullen we een spelletje doen? (SBS6), Zondag met Lubach (VPRO) en Geer & Goor: Zoeken een hobby (RTL4) een kans op de televisieprijs.

Andere kanshebbers zijn: Beste Zangers (AVROTROS), Chantal Blijft Slapen (RTL4), De Slimste Mens (KRO-NCRV), Divorce (RTL4), Dokter Deen (Omroep Max), Floortje naar het einde van de wereld (VARA), Heel Holland Bakt (Omroep Max), De Hokjesman (VPRO), Koken met Van Boven (VPRO), Langs de oevers van de Yangtze (VPRO), Mindf*ck (AVROTROS), Moordvrouw (RTL4), Over Mijn Lijk (BNN), Overspel (VARA), Penoza (KRO-NCRV), We zijn er bijna (Omroep Max) en Zolang ik leef (RTL4).

Stemmen

Het publiek kan vanaf woensdag stemmen op hun favoriet. De drie genomineerden worden eind september bekendgemaakt. Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op donderdag 13 oktober wordt de prijs uitgereikt.

Vorig jaar ging de publieksprijs voor het beste televisieprogramma van het jaar naar SynDROOM van presentator Johnny de Mol.