Sylvie Meis presenteert samen met Jeroen van der Boom een nieuw seizoen Wedden dat ik het kan bij SBS6.

"Ik heb er ontzettend veel zin in en ik hoop dat ik de mensen een ontzettend mooie zaterdagavond mag bieden", aldus Meis in een van te voren opgenomen video tijdens de seizoenspresentatie van de nieuwe SBS-programma's.

De presentatrice heeft de laatste jaren een buitenlandse carrière opgebouwd. In Duitsland presenteert ze verschillende grote shows als Let's Dance en Das Supertalent. De laatste keer dat ze in Nederland televisie maakte is ruim vier jaar geleden: toen presenteerde ze The Face bij RTL5.

Wedden dat ik het kan was al twee seizoenen te zien bij de omroep, onder leiding van Van der Boom. De twee gaan nu als duopresentatoren werken.

Video: Sylvie Meis gaat programma presenteren bij SBS6

Zondagmiddag

Lucille Werner gaat voor SBS zondagmiddag het programma Show XL presenteren. In het programma worden entertainment en lifestyle gecombineerd met bekende gezichten die verschillende onderwerpen toelichten.

Vanaf 2 oktober is de presentatrice iedere einde zondagmiddag van 17.30 uur tot 18.30 uur te zien.

Arie Boomsma maakt met Robert Kranenborg Kitchen Impossible waarin verstandelijk en lichamelijke beperkten met de chefkok werken aan gerechten. In iedere aflevering maken ze voor bijzondere gasten en op bijzondere locaties hele diners.

Peking Express

Rik van de Westelaken gaat voor NET5 Peking Express presenteren. De oud-nieuwslezer reist met de kandidaten door verschillende Aziatische landen. "Het leuke van Peking Express is dat je heel erg terug moet vallen op jezelf."

"Tegen dit aanbod kon ik echt geen nee zeggen. Dit is precies wat ik wilde: zelf op pad en mensen spreken", aldus Van de Westelaken over zijn overstap van NOS naar NET5.

De presentator gaat voor de zender ook een reportageprogramma maken waarvoor hij de hele wereld afreist. Details over het programma wil hij nog niet bekendmaken.

Video: Dit willen bekende SBS-gezichten volgende zomer op tv

Irene Moors

Irene Moors gaat voor de zender "naar bed met bekende Nederlanders", zo maakt zij bekend tijdens de presentatie. De presentatrice gaat in gesprek met bekende Nederlanders terwijl ze met hen in bed ligt.

Vanaf zaterdag 19 november is Naar bed met Irene te zien bij SBS6. De precieze opzet van het programma vertelt de presentatrice tijdens de seizoenspresentatie niet maar het zal gaan om een studioprogramma, half oktober zal er meer bekend worden.

De presentatrice is ook te zien in Talenten zonder centen waar ze eenmalig te gast is. Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol gaan met verschillende bekende Nederlanders op reis zonder geld. Met bijbaantjes op locatie moeten de bekende Nederlanders proberen hun eten en drinken bij elkaar te verdienen.

Soapserie

SBS zendt bij NET5 een "late soap" uit; De Spa. Volgens actrice Annette Barlo, die de hoofdrol heeft in de serie biedt een later tijdstip meer mogelijkheden. "Op vroegere tijdstippen kijken mensen van alle leeftijden, op latere tijdstippen heb je een andere doelgroep waardoor je weer andere dingen kan doen."

Daphne Bunskoek gaat bij NET5 House Rules presenteren waarbij ze met verschillende stellen hun eigen huis gaat verbouwen. De presentatrice is niet het nieuwe gezicht voor de zender: ze blijft ook voor verschillende publieke omroepen werken.