Eva Jinek vindt haar late night programma de moeilijkste klus die ze ooit heeft gedaan. "En er is geen verkorte weg om die onder de knie te krijgen."

"Je moet vlieguren maken, en de grap is dat die uitgezonden worden. Altijd. Je leert voor de ogen van iedereen", aldus de presentatrice in gesprek met AD.

Jinek noemt zichzelf een beginneling in de late night-wereld. "Ik heb nu in totaal zes maanden Jinek gedaan."

Vanaf 2017 wordt er het hele jaar door een late night programma gemaakt bij de NPO: Jinek en Jeroen Pauw wisselen dat tijdslot af. De 38-jarige presentatrice weet dat ze het nu anders moet aanpakken dan bij haar vorige seizoenen.

"De eerste maanden dat ik de talkshow deed waren zo allesomvattend dat ik al het andere uit mijn handen liet vallen. Dan had ik de was niet gedaan, rekeningen niet betaald. Alles moest wijken. Maar nu ik het zes maanden per jaar ga doen, moet het anders."

Volgens Jinek is het onmogelijk om zo door te blijven leven, zeker als het structureel is. "Bovendien, het is topsport, ik moet fit zijn. Dat vergt wat meer discipline, maar dan kan ik heus twee, drie keer per week roeien."

Video: Dit willen de bekende NPO-gezichten nog op tv zien of doen