Klaas van der Eerden heeft zin in het nieuwe tv-seizoen. Maandagavond is de cabaretier met Pepijn Gunneweg te zien in de tv-show Neem je zwemspullen mee (KRO-NCRV). Voor de AVROTROS mag hij later in het seizoen een droomprogramma maken over zijn grote hobby vissen.

"Ik ben een ontzettende visser. Afgelopen jaar ben ik bij Expeditie Robinson alltime champion visser geworden, van alle landen! Ik heb toen 110 vissen gevangen. En ik mag nu een programma maken over vissen."

"De werktitel is Big Fish Klaas. Dus we gaan voor gróte vissen", vertelt Van der Eerden. "Ik reis over de hele wereld om die vissen te gaan vangen. Van Costa Rica tot IJsland en alles daar tussenin. Het is een interviewprogramma, dus we nemen ook een BN’er mee. Die interview ik en ik probeer hem enthousiast te krijgen voor het vissen. Dat lukt wel, dat gaat automatisch.”

Bigband

Met Peppijn Gunneweg ontwikkelde Van der Eerden het programma Neem je zwemspullen mee voor 3LAB, de tv-week waarin de NPO programma’s uittest op het publiek. "We hebben het zelf bedacht. Een comedyshow met een grote bigband en spellen in een grote theaterzaal met zeshonderd mensen in de zaal.

Vanavond zijn Jelka van Houten en Patrick Martens te gast. We spelen tegen elkaar. Bijvoorbeeld het spel ‘Dik of zwanger’, dan moet je raden of een vrouw dik is of zwanger, daarna komen vragen als ‘is het een Chinees of een Japanner’ een Ajacied of een Feyenoorder, enzovoort. Omdat iedereen mensen in een hokje stopt, hebben we daar een spel omheen bedacht. Dat is slechts een onderdeel van de show. We hebben een dansopening, we gaan zingen onder water en heel leuk vind ik het onderdeel waarbij we stemmen van navigatiesystemen inspreken.”

Van der Eerden verwacht dat de show met Gunneweg aanslaat bij de kijkers van 3LAB. "Ik denk dat de kans wel groot is dat we doorgaan. Als de reacties positief zijn, mogen we een serie maken. Ik heb daar een goed gevoel over."