André Hazes Jr. wil als nieuwbakken presentator van het SBS6-spelprogramma Rad van Fortuin de grens opzoeken van wat wel en niet kan. Toch zou hij de kandidaten aan het programma nooit willen kwetsen.

"Het is heel makkelijk om zo de lachers op je hand te krijgen, maar zo'n presentator wil ik niet zijn", vertelt Hazes aan NU.nl. "Ik vind het wél leuk om te dollen en ook echt de grens op te zoeken. En waar die ligt? Goed opletten met vloeken. Bij mij zijn grappen vaak schunnig, maar ook wel weer zo netjes dat het kan."

Rad van Fortuin keert sinds 1998 weer dagelijks terug op televisie. Vanwege een gepland optreden kan hij zijn eerste aflevering als presentator maandagavond niet zien. "Als ik 's nachts thuiskom ga ik het zeker terugkijken. Maar of ik dat ook vijf dagen per week ga doen, weet ik niet", grapt Hazes.

De 22-jarige presentator en zanger heeft net de opnamen voor de eerste veertig afleveringen achter de rug. Hij hoopt vooral dat het plezier waarmee hij het programma heeft gemaakt overkomt op de kijkers. Hazes is niet van plan de reacties te gaan volgen via sociale media. "Ik doe dat nooit. Of mijn dag is dan helemaal goed, of helemaal verpest. Het is een beetje simpel. Ik vind het veel leuker als iemand het in mijn gezicht zou zeggen, ook het negatieve. Maar dat gebeurt nooit."

"Er zijn altijd azijnzeikers die zeggen dat het slecht is, maar die vinden sowieso altijd alles slecht."

Kijkcijfers

Het programma staat geprogrammeerd tegenover andere goedbekeken programma's als Goede Tijden Slechte Tijden en het NOS Achtuurjournaal. Hazes vertelt dat hij de kijkcijfers van het programma wel in de gaten gaat houden, maar dat hij zich daar verder niet heel druk om maakt. "Je gaat natuurlijk geen twee miljoen kijkers halen, een miljoen waarschijnlijk ook niet. Ik kan alleen maar zeggen dat ik er met zoveel plezier aan heb gewerkt: die veertig afleveringen nemen ze me niet meer af."

"Ik ga altijd uit van teleurstellingen en dan kan het altijd meevallen”, legt Hazes uit.

Naast dat binnenkort de opnamen voor de volgende afleveringen worden hervat, verwachten hij en zijn vriendin Monique ook een zoontje eind oktober. Om die reden stopt hij ook halverwege oktober tijdelijk met de opnamen van Rad van Fortuin, om zich meer bezig te kunnen houden met de opvoeding van zijn kindje. "Als ik naast 25 optredens ook nog eens overdag weg ben, zien we elkaar helemaal niet. Ik probeer dat wel een beetje te vermijden."

Vanaf 2017 is Hazes van plan om het iets rustiger aan te gaan doen. "Ik zit nu op 220 shows jaarlijks, ik wil er naar 150 ongeveer."

De eerste aflevering van Rad van Fortuin op SBS6 is maandagavond te zien om 20.00 uur.